22 Mayıs 2015 Cuma

RIMMEL LONDON- Scandal Eyes Göz Kalemi (005 nude)

Merhabalar,
      Yaklaşık 3-4 hafta önce aldığım Rimmel London’n Scandal Eyes göz kalemlerinden ten rengini yazacağım.

      Ten rengi göz kalemleri, alt kirpik diplerinizin iç kısmına sürüldüğünde gözlerini olduğundan çok daha büyük ve aydınlık gösterir. Bu uygulama için ten rengi kalem kullanmanızı tavsiye ederim çünkü beyaz kalemler çok doğal durmuyor.

      Rimmel London’ın bu kaleminin yapısını çok beğendim. Yumuşak bir kalem ve uygulaması çok rahat. Benim göz içi kalemlerinde en dikkat ettiğim nokta, uygulama esnasında kirpik diplerimde topaklanma ve ya birikme yapıp yapmaması. Neyse ki Rimmel London da böyle bir sıkıntı yaşamadım. Bu yönden geçer not aldı J

     Göz içine kullanacağınız kalemler waterproof(suya dayanıklı) olmalı. Aksi taktirde gözlerin içi sürekli nemli olduğu için kalıcılığı çok az olur. Rimmel London’ın Scandal Eyes kalemi de waterproof olduğu için kalıcılığı oldukça iyi hatta şuana kadar gözlerimin içine kullandığım en kalıcı kalem.

     Yani anlayacağınız ben gözlerimi daha aydınlık ve iri göstermek için kullandığım bir kalemde aradığım her şeyi bu kalemde buldum ve memnun kaldım. Ürünü Watsonslardan bulabilirsiniz. Fiyatı 12   civarı olması lazım.

Blogun aktif bir şekilde kullandığım Instagram hesabını takip etmeyi unutmayın J

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere J


İçim

20 Mayıs 2015 Çarşamba

KİKO- Eyeliner and Kajal

Merhabalar,
     Bugün sizlere geçen yazın sonunda İtalya seyahatimden aldığım bir ürünü anlatacağım. Kiko’nun ‘All-In’ serisinden ‘eyeliner and marker’. Çift taraflı bir ürün, bir tarafı kajal kalem diğer tarafı ise keçeli uçlu dediğimiz kalem formda eyeliner. Ben maybelline jel eyelinerla tanışmadan önce bu ürünü çok severek kullanıyordum. Maybelline jel eyeliner yazımı okumadıysanız bu yazımın sonundaki linkten ulaşabilirsiniz.
      

     Bu ürün oldukça pratik ve özellikle seyahatlerde iki ürün yerine tek ürün aldığınız için yerden kar etmiş oluyorsunuz.


     İlk olarak kajal kısmıyla başlamak istiyorum. Makyajlarımda gözümün üstüne kalem uygulaması yapmıyorum ama alt ve üst kirpik diplerimi belirginleştirmek için kalem uyguluyorum. Bunun içinde bu Kiko’nun kajalını kullanıyorum. Pigmentasyonu, kalıcılığı çok başarılı bir ürün.

      Diğer kısmı ise keçe uçlu eyeliner. Siyahlığı, pigmentasyonu oldukça iyi, uç kısmında uzunca bir müddet bozulma olmadı fakat bir süre sonra artık pes etti ve kırılma oldu. Bu ürünle diğer kullandığım kalem formdaki eyelinerlara kıyasla daha ince eyeliner sürebiliyordum fakat gel eyelinerlar standartları yükseltti. U yüzden ürünün bu kısmına elim hiç gitmiyor.

Yanlış hatırlamıyorsam fiyatı 10 € civarıydı.

Maybelline jel eyeliner yazıma buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Blogun aktif bir şekilde kullandığım Instagram hesabını takip etmeyi unutmayın J

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere J


İçim

19 Mayıs 2015 Salı

MAC- Prep+Prime Fix+

MerhabalarJ
     Güneş artık kendini hissettirmeye başladı ve hatta yakıyor bile. Durum böyle olunca bende size yaz için mükemmel bir üründen bahsedeceğim.
     Serinletiyor, makyajınızı sabitliyor ve doğal bir bitiş veriyor. Bu on parmağında on marifet olan ürün, MAC prep+ prime fix plus.

     Bildiğim kadarıyla bu yenisi önceden sadece fix+ olarak satılıyordu. Şimdi prep+prime serisinin olarak geçiyor ama hala fix+ larda satışta. Bendeki prep+prime serisinden ve bence MAC’in en güzel ürünlerinden birisi.

     İlk olarak serinletme özelliğinden başlamak istiyorum. Hoş kokusu ve formülünden dolayı yüzünüze sıktığınız anda çok güzel bir serinlik veriyor ve bu özelliğinden dolayı bence yazın vazgeçilmez ürünü. Cildinizde makyaj olsun olmasın kullanabilirsiniz.

     Bir diğer özelliği ise makyajı sabitlemesi bunu nasıl yapabiliyor bilmiyorum ama gerçekten kalıcı olmayan gün içinde uçup giden fondötenlerimin kalıcılığını farkedilir şekilde arttırıyor.

    Ve bence en güzel özelliği makyaja doğal bir bitiş sağlaması. Hani kalıp gibi veya kupkuru, pul pul olmuş ten görüntüleri var ya, işte onları yok edip makyajın ciltle bütünleşmesini sağlıyor. Kuru cilde sahip olanlar ve ya yağlı ciltli olup pudralı fondötenler cildinde kötü duranlar için güzel bir özellik.

     MAC fix plus’ını şöyle anlatıyor; ‘Vitamin ve minerallerle birlikte cildi sakinleştiren yeşil çay, salatalık, papatya ve suginin taze ve enerjik kokusuyla birleştirilmesiyle oluşan bir ürün. Cilde sıkılmasıyla birlikte, anında canlılık verir ve makyajı sabitler. Sadece cildinize sıkın ve bırakın cildiniz bu formülü içsin.’(www.maccosmetics.com.tr sitesinden alınmıştır.)

     Gerçekten severek kullanıyorum ve çok memnunum. Bittikçe alınanlardan anlayacağınızJ Sizlere de tavsiye ederim.
     Fix + ‘ı MAC mağazalarından ve ya www.maccosmetics.com.tr sitesinden alabilirsiniz. İki boyu mevcuttur. Aşağıda online satış linklerine boylarının üzerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
     

Blogun aktif bir şekilde kullandığım Instagram hesabını takip etmeyi unutmayın J

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere J


İçim

18 Mayıs 2015 Pazartesi

H&M-'Nudes' Far Paleti

Herkese merhabalaar J
     Finaller, raporlar ve taşınma derken yazı yazamadım iki haftadır L Bu yüzden kusura bakmayın… Ama bu haftadan itibaren düzenli şekilde yazı yazacağım J

     Uzun aranın ardından sizlere h&m den aldığım bir far paletiyle dönüş yapmak istedim; ‘nudes eyeshadow’ paleti. Ama içindeki farlar pek nude değil.

     Benim ama çok sevdiğim , oldukça kullanışlı, pigmentasyonu muhteşem ve tozutma yapmıyor.
     Şimdi sizlere tek tek renklerinden bahsedeceğim. Renkler karışmasın diye fotoğraftada gördüğünüz gibi numaralandırdım.

      İlk olarak birinci ile başlıyorum. Bu renk mat bir kemik rengi. Göz içlerini ve kaş altlarını aydınlatmak için gayet uygun, ben de bunun için kullanıyorum. Aynı zamanda göz makyajınıza bir zemin olsun diye tüm göz kapağınıza da uygulayabilirsiniz.

     İkinci renkle devam edelim. Bu renk tam bir şampanya rengi, içinde minik altın sarısı ışıltıları var. Ben bu rengi far olarak değil de elmacık kemiklerimin üstüne aydınlatıcı olarak uyguluyorum, güzel bir sonuç alıyorum. Benim bu paletteki favorim bu far J


      Üçüncü renk ise nude tonlarda, ışıltılı bir açık pembe. Günlük kullanıma çok uygun buluyorum bu rengi. Çok doğal ve güzel duruyor. İsterseniz katlanma bölgesine kadar sadece bu rengi sürebilirsiniz isterseniz daha koyu bir tonla gölge verebilirsiniz.

     Geldik son renge ve benim paletteki ikinci favori rengime. Altın ışıltıları olan bir bakır rengi. Sür, dağıt,çık J Gerçekten sadece bu farla muhteşem bir göz makyajı yapabilirsiniz. Katlanma bölgesine kadar göz kapağınıza farı sürüp bir dağıtma fırçasıyla ya da elinizle bile farı dağıtın ve maskaranızı sürün ve makyajınız tamam J İsterseniz aynı fardan göz altlarınıza da biraz belirginlik verebilirsiniz.

    Genel olarak palet bir mat üç ışıltılı renklerden oluşuyor ve üstte de belirttiğim gibi tozutmuyor, pigmentasyonu çok başarılı, kolay dağılan bir palet. Ben bu paleti alalı bayağı oldu bu yüzden tam olarak ne kadardı hatırlayamıyorum ama 15 civarı olması lazım. Fiyatına göre performansı oldukça iyi.

Blogun aktif bir şekilde kullandığım Instagram hesabını takip etmeyi unutmayın J



Bir sonraki yazıda görüşmek üzere J


İçim

5 Mayıs 2015 Salı

ESSENCE- Dudak Kalemleri

Herkese merhabalarJ
     Dudak kalemini pek sevmeyen bana bile sevdiren bir dudak kalemi ile karşınızdayımJ Essence’in meşhur dudak kalemlerinden bahsediyorum.

     Ben dudak kalemini uygulaması zor olduğu için ve kuru yapılı olduğu önyargısından dolayı pek sevmiyorum. Daha sonra youtuber ve bloggerlardan Essence’in bu dudak kalemi ile ilgili epey övgü duyunca denemeye karar verdim.

     Önyargılarımın aksine bu dudak kalemlerinin oldukça rahat bir sürümü var ve ruj yapısında. Bende iki rengi var; 08 numara ‘red blush’ ve 11 numara ‘in the nude’.


    İlk aldığım renk ‘in the nude’ du. İlk sürdüğüm anda bayıldım bu dudak kalemine. Dediğim gibi oldukça yumuşak bir yapısı var çok kolay sürülüyor, dudak çevremi çok rahat çevreliyebiliyorum. Ve tonu o kadar güzel ki birçok nude rujum ile uyum sağlıyor. Hem Maybelline 745 numara ile hemde MAC Kinda Sexy ile kombin yapabiliyorum. Bu dudak kaleminden anneme de almıştım o da benim gibi severek kullanıyor. E hem uygun fiyatlı hem yapısı güzel hem rengi süper olunca bende yedeğini hazır ettim J




     Essence’in dudak kalemini çok sevince başka renklerini de denemek istedim. Biliyorsunuz kırmızı ruj sürmek tam bir işkence. Dudaklara taşırmadan düzgün bir şekilde sürmek epey zor. Bu yüzden dudakları önceden çevreveleyip ruju öyle sürmek çok daha pratik. Hem dudak kalemi tam sınırları çerçevelediği için dudaklarınızın daha dolgun görünmesine yardımcı olacaktır. Ama dikkat etmemiz gereken nokta çok fazla dudak çizgisinden taşırmamak çünkü kötü bir görüntüye sebep olabilir. Ben kırmızı rujlardan açık kırmızı ya da mavi alt tonlu rujları değil de daha koyu bordo alt tonlu olanları seviyorum. Bu yüzden 8 numara ‘red blush’ı satın aldım. Gerçekten içinde bordo olan kırmızı tonlarına çok güzel gidiyor.

     Siz de benim gibi dudak kalemlerine karşı önyargılıysanız bile bu kaleme bir şans verin derim. Gratis ve bazı Migroslardaki Essence standlarından bulabilirsiniz.

Fiyat: 4 civarı

Blogun aktif bir şekilde kullandığım sosyal medya hesaplarını takip etmeyi unutmayınJ

İçim



3 Mayıs 2015 Pazar

LOREAL-True Match Concealer(Röportaj)

Herkese mutlu pazarlarJ
     Bu yazım diğerlerinden çok farklı olacak. Size yeni bir konsept buldum. Önceki yazılarımı okuduysanız açık buğday tenli olduğumuzu biliyorsunuz. E tabi hal böyle olunca koyu tenli olanlar ten ürünü ile ilgili bilgi alamıyorlar. Bende sizler için en yakın arkadaşlarımdan biri olan Gizem ile bir röportaj yapmaya karar verdim. Gizem de bu fikri çok beğendi. Gizem bugün bize kullandığı Loreal True Match kapatıcıdan bahsedecek.  Keyifli okumalarJ

İçim: Gizem öncelikle röportajımı kabul ettiğin için teşekkür ederim J İlk olarak bize ten özelliklerinden söz eder misin?

Gizem: Konseptin çok hoşuma gitti, benim için büyük zevk umarım okurların içinde faydalı olurJ Ten özelliklerimden bahsecek olursam, karmadan yağlıya dönük bir cildim var özellikle T bölgemde çok yağlanma oluyor, koyu tenliyim. Gözler altlarıma gelecek olursak onlar genetik mi bilmiyorum ama inanılmaz morlarJ

İçim: Peki bakımı için ne yapıyorsun?

Gizem: Bakım olarak geceleri yatmadan önce kullandığım göz çevresi kremimi pıt pıt olarak tarif ettiğimiz masaj hareketiyle uyguluyorum. Bunun dışında gün içinde aklıma geldikçe kan dolaşımını arttırmak için yine masaj yapıyorum.


İçim: Gelelim en önemli soruya makyajda göz altına hangi ürün/ürünleri kullanıyorsun.

Gizem: Nemlendirici, concealer yerine göre aydınlatıcı.


İçim: Uygulama şeklini bize anlatır mısın?

Gizem: Herşeyden önce tabiki de nemlendirici kullanıyorum ki concealer göz altlarım kurutmasın. Loreal True Match kapatıcıyı uyguluyorum. Bunu kullanma sebebim sarı hatta turuncuya dönük rengi olduğu için göz altı morluklarımın rengini nötrlemesi. Günlük kullanımımda üstüne transparan pudra geçerek sabitliyorum ve burada göz altı makyajımı bitiyorum. Fakat özel bir yere gidiyorsam göz pınarı ve elmacık kemiklerinden tarafa aydınlatıcı uygulayıp ondan sonra sabitliyorum.

İçim: Hangi rengini kullanıyorsun ?

Gizem: Benim rengim 5 numara ‘sable sand’

İçim: Peki bu kapatıcının senin gözlemlediğin özellikleri ne?

Gizem: Öncelikle biraz önce bahsettiğim gibi rengi benim için nötrleyici. Göz altlarımda kolay emilip, sabitledikten sonra çizgilere kesinlikle dolmuyor. Yapısı oldukça örtücü buna rağmen göz altlarımda bir ağırlık yapmıyor.

İçim: Tavsiye ediyor musun ve bitince tekrar alır mısın?

Gizem: Fiyatıyla performansını düşündüğümde gerçekten başarılı bir ürün. Bu yüzden bittikçe alacağım. Tavsiye de ediyorum.
    
    Röportajımız bu şekildeydi. Biz yaparken çok keyif aldık. Umarım sizde okurken keyif alırsınız ve sizin için faydalı olur J
Fiyat: 30- 35 civarı

Blogun aktif bir şekilde kullandığım sosyal medya hesaplarını takip etmeyi unutmayın J


İçim

2 Mayıs 2015 Cumartesi

MAX FACTOR - Skin Luminizer Fondöten

Herkese merhabalaar J
     Bir ten üründen bahsedeceğim size. Max Factor’un çok severek kullandığım ‘Skin Luminizer’ fondöteni.

     İlk olarak lafı uzatmadan yapısını anlatmak istiyorum. Skin Luminizer yoğun yapıda, yüksek kapatıcılığı olan, daha çok karma ve ya yağlı ciltlere uygun bir fondöten. Bitiş olarak ne çok ıslak ne de çok mat bitişli bir fondöten. Kalıcılığı oldukça başarılı, sabah sürüyorum ve akşam yüzümü sildiğimde hala fondötenin yüzümde olduğunu görebiliyorum.

     Gelelim benim bu ürünü nasıl kullandığıma. Ürünün yapısı yoğun ve kapatıcılığı yüksek olduğu için günlük hayatım da direk kullanamıyorum. Ama gece dışarı çıkacağımda ya da özel bir programım olduğunda direk kullanıyorum. Günlük kullanımımda ise yüzümü nemlendirdikten sonra ıslatıp daha sonra suyunu iyice sıktığım makyaj süngeri ile uyguluyorum. Ürünün daha ince bir katman şeklinde uygulanmasını sağlıyor.  Bir diğer kullanımım ise içinde ışıltılar bulunan bir makyaj bazı ile karıştırmak. Böylece daha ıslak bir bitiş elde ediyorum ve daha doğal görünüyor.

     Kesinlikle çok beğendiğim bir fondöten, yapısı, kapatıcılığı ve kalıcılığı çok güzel. Fiyat- performans karşılaştırması yaparsak da kesinlikle sınavı geçer J sizde bu özelliklerde bir fondöten arıyorsanız ve cildiniz karma ya da yağlı cilde sahipseniz bu ürünü denemelisiniz.
Fotoğraflarda gördüğünüz renk 60 sand.
Fiyatı:65 civarı

Blogun aktif bir şekilde kullandığım sosyal medya hesaplarını takip etmeyi unutmayın J


İçim


1 Mayıs 2015 Cuma

MAYBELLINE ││Long Lasting Jel Eyeliner

Herkese merhabalar
     İçimde adeta Cuma günü mutluluğu var. Hepinize şimdiden güzel bir haftasonu diliyorumJ Bu yazımda size bir göz ürününden bahsedeceğim. Maybelline’nin ‘jel eyeliner’ı.

     Maybelline’nin jel eyelinerından önce kalem ve likit formda eyelinerlar kullandım. Kontrolü daha kolay olduğu için bu ürünleri tercih ediyordum. Daha sonra ‘jel eyeliner’ ları duyunca denemek istedim(her ne kadar tereddüt etsem de).


    Maybelline 'jel eyeliner'ın ambalajı çok tatlı minik bir cam. Kısa saplı bir fırçayla kutu içinde satılıyor . Ama ben bu fırçayla rahat bir uygulama yapamıyorum. Fırçanın ucu ince uygulamalar için kalın geliyor. Ama ürün çok başarılı uygulaması çok kolay, siyahlık olarak çok başarılı.

     Ben fırça seçimi Flormardan yana kullanıyorum, kaş fırçası ile uyguluyorum. Fotoğrafta gördüğünüz gibi ucu oldukça ince ve ben günlük hayatımda ince eyeliner uygulamayı sevdiğim için ince fırça ile sürüyorum.

     Bu ikiliyi keşfedince ‘jel eyeliner’ın korkulacak bir şey olmadığını gördüm. Hatta kalem ve özellikle likit eyeliner uygulamaları bunun yanında zor kalıyor. İnce fırçayla uyguladığım için hem kolay sürülüyor hem de ‘gel eyeliner’ın kıvamı likite göre daha yoğun olduğu için dağılma akma gibi sorunda olmuyor. Ayrıca 24 saat kalıcılığı olduğu için de akma bulaşma problemi yaşamadım. Bu özelliklere göre de oldukça uygun fiyatlı bir ürün.
Not: jel yapıdaki ürünleri ters bir şekilde muhafaza ederseniz, kuruma yapmaz ;)
Fiyat: 25 ₺ civarı

Blogun aktif bir şekilde kullandığım sosyal medya hesaplarını takip etmeyi unutmayın :)


İçim